ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CROSS-COASTAL-NET ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 30/09/2021 – 02/10/2021.

 

Κατόπιν πρόσφατης επιτυχούς έγκρισης ευρωπαϊκού προγράμματος μετά από αξιολόγηση, με το ΕΒΕ Πάφου ως έναν εκ των βασικών εταίρων, το Επιμελητήριο συμμετείχε στη διήμερη εναρκτήρια συνάντηση του έργου INTERREG-CROSS COASTAL NET:”Aνάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού.”Στη συνάντηση του έργου συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΕΒΕΠ αποτελούμενη από τον Γραμματέα/Διευθυντή κ. Στυλιανού Μαρίνο και τον Υπεύθυνο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Λειτουργό του Επιμελητηρίου κ. Στέφανο Χατζηιωάννου.

Ο τουρισμός αποτελεί την σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα στην κοινή διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Κύπρου και ως εκ τούτου έχει πολύ σημαντικό θετικό αντίκτυπο στις τοπικές οικονομίες της Π.E Χανίων και της Επαρχίας Πάφου, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η χερσόνησος του Ακάμα και η λιμνοθάλασσα Μπάλου. Ο κύριος στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η ίδρυση ενός Δικτύου Προώθησης Αειφόρων Μορφών Παράκτιου Τουρισμού, το οποίο θα εισαγάγει για πρώτη φορά στην κοινή διασυνοριακή περιοχή καινοτόμες πολιτικές αειφόρου τουριστικής διαχείρισης των παράκτιων περιοχών.

Στο πρόγραμμα ΙNTERREG Eλλάδα- Κύπρος συμμετέχουν από πλευράς Κύπρου το ΕΒΕ Πάφου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας,  ενώ από πλευράς Ελλάδας συμμετέχουν το ΕΒΕ Χανίων, ο Δήμος Κισσάμου και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Οι Εταίροι του έργου είχαν  την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του  φορέα τους καθώς επίσης  και με αναλυτικές παρουσιάσεις να καθορίσουν τις διάφορες δράσεις του έργου που πρέπει να πραγματοποιηθούν, λαμβάνοντας υπόψιν τις αναλύσεις των παραδοτέων όλων των Εταίρων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές επισκέψεις στο Επιμελητήριο Χανίων, στο Δήμο Κισσάμου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία στον παρθένο παράδεισο της Λιμνοθάλασσας του Μπάλου με επιτόπια επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή.

Από τη συνάντηση έχουν εξαχθεί τα βασικά συμπεράσματα του έργου, έχουν τροχιοδρομηθεί οι επόμενες ενέργειες από όλους τους Εταίρους και έχει καθοριστεί η επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.



elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο